söndag 8 februari 2009

Årets första Himmamatch och årets första vinst!

Efter en halvdassig förlust-match streamad via nätet så kom då den första Himmamatchen, och första Derbyt därtill.
MFF - BoIS på plasplanen med darriga träläktare och bengaler, ett hyfsat antal besökare ( ca 1500 ), i det trista gråa duggregnande februari-Malmöt... Underbart!
Försäsongsapplåder, dämpade av handskar och överröstade av hostningar och snörvlande, allt en indikation på att allvaret börjar närma sig.
Närmare bestämt 54 dagar bort.
MFF´s trupp såg helt ok ut, en klar förbättring än mot FCK, men det kanske inte är så konstigt med tanke på att man bytte hela laget i halvlek.
"Gishe" var riktigt bra i den här matchen, med sina 2 mål och sitt til synes stärkta självförtroende och påbyggda kropp så ser det verkligen ut som om att 2009 är hans år.
Men han kommer få dela det med Agon, Touma, & Ricardo om dom fortsätter speal såsom dom gör.
Alla yngre spelare i truppen verkar ha byggt på sig en hel del muskler jämfört med förra året, och de verkar även alla ha fått större självförtroende.
Hoppas bara det inte blir för stort..
Efter förlusten av Ola så säger "Gishe" i sydsvenskan att spelet kommer bli snabbare eftersom det kommer va fler alternativ att spela på i anfallet, vilket mycket väl kan vara sant.
Om man får se en sån här lagupptsällning :

...................Sankan.........................

Vincentz Dixon RÅP Ricardo

Gische Labbe/Kruys Danne Touma

...........Larsson/agon Eddie...........

Så kommer det nog att blir ett ganska snabbt offensivt spel.
( Gabriel spelade mot BoIS, men hade en hel del felpass och verkade mycket osäker, RÅP har definitivt sett bättre ut på träningarna enligt mig... )
Framförallt på vänsterkanten där ricardo/touma kommer springa ihjäl varenda motståndare som vågar sätta sig emot dom, risken är väl att det blir lite väl offensivt och att det defensivas får lida. Man får nog se upp med kontringar på den kanten.
Vincentz känns lika säker och självklar som förra året, och Gishe, som har höjt sig rejält kommer nog vara bra mycket mer offensiv än 2008 ergo, snabbt spel även på högerkanten, och kanske bättre defensivt ( även om Gishe måste jobba mer på det ).
Mittfältet känns relativt stabilt, men jag skulle även vilja se en klar förbättring av Kruys, " en sån här värvning borde inte vara möjlig i allsvenskan" ekar i huvudet men man har fortfarande inte fått se resultaten.
Larsson på topp är snabb som vinden, verkar målfarlig och hugger på allt!
Eddie kommer va otroligt viktig i år, han om någon kommer bara fortsätta höja sig, han kommer ge alla tvivlare på näsan, det lovar jag er.
Sen vill jag ge en extra eloge för Labbe, för om någon har bullrat på sig mukelmässigt, så är det han!
På gränsen på att vara för stor, så dribblade han sig igår förbi 4-5 spelare och kom till avslut, precis utanför, men det är så underbart att se labbe spela när han kommer igång.
Må han få hålla sig skadefri den här säsongen!
Snart sätter allvaret igång igen, och vi ska tåga in på vår nya Himmaborg, och jävlar... vilket tryck det kommer bli!

Inga kommentarer: