söndag 12 april 2009

Avspark om...

Nu är det nära, nu är det riktigt riktigt nära.
Lugnet före stormen, "the deep breath before the plunge" - om man får låna en rad av Gammel-Gandalf.
Imorgon kommer det va fest från sekunden man vaknar, vilket enormt tryck det kommer bli.
Ca 24000 MFF-Fans kommer sätta och ställa sig för första gången inne på Malmös nya landmärke.
Malmö FF kommer gå upp ur spelargången till en nyarrangerad mäktig orkester-version av hymnen, och publiiken kommer bli galen.

Dommaren kommer blåsa igång matchen, och vi kan ju bara hoppas att vi får en lika bra premiär av vår stadion som IFK Glenn fick. ( herregud djurgåren... seriöst? )
Öis står för motståndet, ett lag som vi ska ta vilken dag i veckan som helst.
Men imorgon är inte vilken dag i veckan som helst, det är preimär, det är nerver, det är press, en förlust på premiärmatchen är knappast accepterad av majoriteten, detta vet säkerligen spelarna och tränarna.
Om dom vill ha ett snitt på 18000 / match i år, en häjning med 7000 personer från förra året, så måste dom vinna matcherna.
Imorgon kommer de vanliga inbitna ärkefansen givetvis va där, men där kommer också va dom som gick på håkky i vintras, för att se percys nya klump på åkern.
Det kommer va X antal stadion-fans, som egentligen vill se bygget mer än laget.
MEN, Om laget börjar vinna när dessa personerna sitter på läktarna, då är chansen stor att dom kommer tillbaka igen, och kanske, också kan bli en del av oss inbitna ärkefans.

Imorgon är den mest obligatoriska av flaggdagar, våga inte komma till stadion utan en flagga i näven, vi ska rama in vår nya himmaborg nått fantastiskt av himmelsblått tyg, tröjor, halsdukar, flaggor, och givetvis sång.
Jag gick förbi stadion för ett par veckor sen medans dom provkörde ljudsystemet med hymnen där inne, det va verkligen inte mycket ljud som läckte ut, vilket betyder att det stannar där inne.
Och om ni trodde vi var högljudda inne på Malmö Stadion, då ska ni bara vänta tills imorgon, vi kommer spränga ljudvallen när Daniel Larsson sätter 1-0, när Ofere dunkar in 2-0 och när slutligen inbytte Agon smäller dit slutresultatet. ( jag tror ifs 3-1, men vill inte sitta och nämna några gamla has beens som just nu spelar i öis... )
Nedräkningen har börjat, avspark om :
30 timmar
50 minuter
48 sekunder

Inga kommentarer: